Вината на Езимит совршен спој со делата на Пучини

Posted on

Винаријата Езимит во поддршка на 46тото издание на Мајски оперски вечери. Скопје, 08.05.2018. Винаријата Езимит најави поддршка на 46тото издание на Мајски оперски вечери. Под мотото „Го славиме Пучини“ Македонската опера и балет ќе ја одбележи 160 годишнината од раѓањето на големиот италијански композитор – Џакомо Пучини. Оваа година, официјално, Винаријата Езимит се вклучува во […]

Винарија „Езимит“: Лозарите пронајдоа партнер!

Posted on

Датум на објава: октомври, 08, 2016 Автор: Т.С.   Езимит има склучено договори со кооперанти претежно од Овчеполието и Велешкиот регион, но исто така и од Тиквешијата. Во моментов имаме околу 1.400 кооперанти кои се 100% задоволни од соработката Бербата на грозјето финишира, но и оваа лозарска година не помина без проблеми.Ниски откупни цени и неизвесен откуп […]

ЕЗИМИТ отвори компанија во Германија “Еzimit Wine Depo Gmbh”

Posted on

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ   Отворена е првата македонска компанија во Германија во областа на винскиот бизнис – “Еzimit wine depo gmbh“ Македонските винопроизводители ќе добијат логистичка поддршка во земјата која е најголем конзумент на вино во Европа Инвестициите на Езимит се фокусираат таму каде корпорацијата е најсилна – во винскиот бизнис Под брендот Езимит, […]

ИНТЕРВЈУ СО ПРВИОТ ЧОВЕК НА ЕЗИМИТ, ЗОРАНЧО МИТРОВСКИ

Posted on

Датум на објава: мај, 28, 2016 Автор: Александра Филиповска   Да му го понудиме на светот тоа што може да се извезе од Македонија, за парите од светот да се враќаат во земјава. Ова била визијата на групацијата Езимит, на почетоците пред две и пол децении. Во приказната за успехот доминира виното, но компанијата четврт […]

ИНТЕРВЈУ Зоранчо Митровски, ЕЗИМИТ: Парите вредат ако се инвестираат во својата земја!

Posted on

Овие денови групацијата ЕЗИМИТ прославува 25 години постоење. Во приказната на првиот четврт век на ЕЗИМИТ се чини доминира виното, но всушност групацијата ја сочинуваат повеќе деловни сфери, меѓу кои се и финансиите и градежништвото. Името на Зоранчо Митровски е познато во бизнис светот во Македонија, но првиот човек на ЕЗИМИТ не се експонира премногу во јавноста.

25-ТИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЕЗИМИТ, ПРОСЛАВЕН СО ВИНО И МУЗИКА

Posted on

Над тристотини гости од земјата и светот присуствува на прославата на 25тиот јубилеј на ЕЗИМИТ, која се одржа на 3ти јуни (2016) во винаријата ЕЗИМИТ во Штип. Организиран со висок стил и акцент на елеганција и одмереност, настанот беше вистинско уживање за сите присутни. Покрај претставници на деловниот и политичкиот свет од Македонија, дипломатијата и […]

25 Години – ЕЗИМИТ: Квалитет, иновативност и посветеност во сите сфери на делување

Posted on
ezimit

Квалитет, иновативност и посветеност во сите сфери на делување Македонскиот бренд ЕЗИМИТ, годинава, одбележува 25 години континуиран раст и развој. Од мала семејна компанија основана во 1991ва, ЕЗИМИТ се разграни во деловно семејство кое денес обединува повеќе компании од областа на земјоделието, преработката, финансиите, градежништвото, инвестициите. Јубилејните 25 години успешно делување се засноваат на квалитетна […]

TERRA MAKEDONIKA

Posted on

Инспирирани од природата, водени од желбата да создадеме поинакво вино, потпирајки се на искуството и на најдобрата технологија го создадовме виниото Тера Македоника. Тера Македоника е суво црвено вино од сортата Вранец по чиј вкус трагавме повеќе од 15 години. Уникатноста на Тера Македоника лежи во допирот на виното со лековитите билки и диви цветови […]